Om oss

OM PRODUCENTERNA

portrattjohannes01

Johannes Holmlund:

Jag har arbetat med film och foto sedan 1996. Intresset för foto började dock mycket tidigare när jag var 8 år och fick min första engångskamera av mor och far. Bilderna blev inte mycket att hänga i granen men det sådde ett frö av kreativitet som efter några års vila började växa för fullt under högstadiet och gymnasiet. Roliga kortfilmer utvecklade min känsla för komposition och intresset ökade sedan kring mediaproduktion. Verksamheten växte sakta och fick en rejäl boost några år senare när jag stötte på Ludwig som snabbt frågade om vi skulle producera ett motorprogram tillsammans. Något som vi kort därefter gjorde.

Utöver att vara intresserad av komposition och hur ljusets karaktär påverkar våra bilder så har jag alltid nördat ner mig tekniskt i varför vissa saker ser bra ut och andra inte. De senaste åren har all kamerateknik utvecklats så otroligt fort att det numer går att producera film som varit extremt svårt att finansiera för bara 10 år sedan, inte minst inom flygfoto. Jag uppskattar verkligen möjligheterna och utmaningarna det ger att hitta nya sätt att berätta våra historier.

Jag är registrerad UAV-operatör och innehar försäkring och tillstånd från transportstyrelsen samt Försvarsmakten för att bedriva flygfotoverksamhet. Detta perspektiv "lyfter" våra produktioner till en helt ny dimension och det är så härligt att se människors reaktioner på det material vi kan producera.me

Ludwig Eriksson:

Min första filmkamera fick jag av min far på lågstadtiet, mitt första produktionsbolag startade jag under första året på gymnasiet. Min passion för att förmedla budskap och känslor genom det rörliga mediet har alltid funnits där. Efter några år som fotograf & reporter på Sveriges Television samt åtskilliga uppdrag i den enskilda firman förenades jag och min kollega Johannes i Producenterna.

För min del spelar det ingen roll om ett uppdrag ligger utanför mina egna intressen. För mig handlar det om en tydlig vision och en tanke om vad man vill uppnå. Jag brukar ofta snabbt bli intresserad när jag kommer nära nya projekt och viljan att bidra infinner sig direkt. Jag jobbar som bäst då man verkligen får sätta in sig i ett ämne, får en utmaning och har ett tydligt mål.

Förutom mitt arbete i Producenterna så driver jag även Cafévagnen i Skellefteå och är projektledare för Skellefteå Motorfestival. Brinner även för föreningslivet i Skellefteå. Är engagerad i bland annat Trästockfestivalen, Kulturföreningen Mullberget, Skellefteå Motorsällskap med flera. Icke att förglömma, mina intressen för snickeri, design, bygg, motor och musik.

Jag hoppas att vi får möjligheten att jobba med dig också!

Minnesvärda uppdrag:

  • PÅ SKOTER MED JEREMY CLARKSSON

   2011 fick vi chansen att assistera produktionsteamet för Top Gear när de skulle spela in ett avsnitt i Arjeplog. Jeremy Clarksson och "The Stig" skulle tävla på en is-version av racingbanan Silverstone.

   På en av isarna i Arjeplog hade lokala entreprenörer skapat en replika av denna kända bana som finns i England. Syftet var att utröna vilken bil som var snabbast, Ferrari FF eller Bentley Continental.

  • GROTTKRYPNING I HEMAVAN

   Ett av de många reportage vi har gjort för Sveriges Television var i Hemavan, sveriges grottätaste område med över 150 grottor. En trång och fuktig men ack så häftig upplevelse. Grottkrypning brukar beskrivas som en ytterligare dimension av friluftsliv.

  • LÄNKEN MELLAN SPANIEN OCH NORRLAND

   När Ryan Air startade sin flyglinje mellan Skellefteå och Barcelona fick vi uppdraget att producera filmer om norrlänningar som flyttat mot varmare breddgrader. Många härliga upplevelser och historier runt om i Spaniens vackra städer.

   Det kanske mest häpnadsväckande minnet må nog vara när vi blev serverade svenskt renkött och kalixlöjrom på en restaurang vid den spanska östkusten vid namn Korpilombolo, samma namn som det lilla samhället utanför Pajala.

Vi erbjuder

thumbvideoproduktion

VIDEOPRODUKTION

Grunden till Producenterna är kärleken till det rörliga mediet. Under årens lopp har vi fått möjligheten att producera en rad olika typer av videoproduktioner.

thumbvideoproduktion

FOTO

Att krydda sin hemsida, broschyr eller facebook-sida med natursköna stillbilder kan tillföra så otroligt mycket till ens produkter eller tjänster.

thumbvideoproduktion

FLYGFILM/FOTO

Det nya sättet att filma från ovan lyfter bokstavligen en produktion. Vi innerhar alla nödvändiga tillstånd för flygfilmning och flygfoto.

thumbvideoproduktion

TRYCK & WEBB

Det finns få saker som slår att fysiskt få hålla i en produkt. Vi producerar en rad olika trycksaker och även hemsidor med responsiv webbdesign.